Perquè em de saber gestionar el nostre temps?

Principalment, la bona organització del temps de treball mena una millora en la productivitat i la qualitat de vida, però això no és tot. A l’hora d’afrontar la llista de tasques pendents, ens podem trobar amb que aquesta no deixa de créixer, provocant un moment d’angoixa.
Per tant, em d’aprendre a gestionar el temps eficaçment seguint els següents consells.
temps

Esbrina què et fa perdre el temps

Mentre treballem, petits estímuls externs com els missatges o les trucades trenquen amb una ratxa de concentració que sovint és difícil de crear. Aquestes activitats, malgrat perllongar-se durant no més de dos minuts, acaben convertint-se en una quantitat significativa al final del dia. A més, freqüentment ens trobem amb que una reunió podia haver sigut fàcilment un intercanvi de correus de menys duració. És important identificar i reduir aquestes activitats menors.

Planifica i segueix planificant

Tanmateix, és igual de significatiu portar el compte de feines a realitzar i planificar-les abans de començar a treballar o bé el dia anterior. D’aquesta manera podem programar el temps segons les tasques diàries de manera més funcional.

Fer pauses

Encara que sona contraproduent, fer descansos aporta un millor rendiment a la teva productivitat i concentració; assegurat de fer breus pauses cada una o dues hores.

Prioritzar el temps

Dins d’aquestes activitats que em de dur a terme durant la jornada, hi ha que no són urgents o tan importants com altres, i és determinant identificar de quines es tracten. Després, el següent pas és ajornar les que tenen menys prioritat. Podem utilitzar el métode Pomodoro.

Tenir en compte els imprevistos

Com dèiem al primer punt, hi ha estímuls externs que endarrereixen la jornada i ens roben el temps. Així mateix, poden sorgir imprevistos que no podem anticipar, pel que el millor es reservar uns minuts per aquests problemes inesperats.
Ets emprenedor? Contacta amb nosaltres i forma part del nostre centre de negocis!