La recent preocupació de les empreses per la sostenibilitat i els temes ASG amb que treballen ens porten a buscar solucions per atenuar el problema. Com ho hem de fer?

Primerament cal que ens fem aquesta pregunta: què és la sostenibilitat? Segons internet, aquesta és la definició: «La sostenibilitat és un concepte econòmic, social i ecològic complex entorn de les relacions entre les societats i el medi ambient. Pretén ser una manera d’organitzar l’activitat humana de manera que la societat i els seus membres siguin capaços de satisfer les seves necessitats i expressar el seu potencial màxim en el present al mateix temps que es manté la biodiversitat i els ecosistemes naturals, i planejar i actuar per poder mantenir aquests ideals indefinidament.»
A més, cal parlar de la sostenibilitat activa, que rebutja la posició de no actuar i busca la participació que contribueixi a millorar el món en el que vivim. Juntament amb aquest, el concepte greenwashing també es interessant; una pràctica que es duu a terme a les empreses i que consisteix en crear una imatge de preocupació per la sostenibilitat.
sostenibilitat

Què son els ODS?

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible van ser establerts el dia 25 de setembre del 2015 quan va posar-se en marxa l’agenda 2030 a mans dels 193 països de les Nacions Unides. Es recullen 17 objectius que els estats es comprometen a complir per tal de fer front als reptes mediambientals provocats pel canvi climàtic.

Objectius de Desenvolupament Sostenible

Aquests son els 17 objectius per millorar la sostenibilitat: fi de la pobresa; fam zero; salut i benestar; educació de qualitat; igualtat de gènere; aigua neta i sanejament; energia neta i assequible; treball decent i creixement econòmic; indústria, innovació i infraestructures; reducció de les desigualtats; ciutats i comunitats sostenibles; consum i producció responsables; acció climàtica; vida submarina; vida d’ecosistemes terrestres; pau, justícia i institucions sòlides; aliança per a assolir els objectius.
Per tal d’assolir tots aquests objectius, és necessari que les empreses s’impliquin al seu compliment. Per aquest motiu s’han preparat iniciatives envers als temes ASG.
Ets emprenedor? Contacta amb nosaltres i forma part del nostre centre de negocis!